Festung Norwegen

AV-Team er et film/videoproduksjonsfirma som ble etablert i 1979 og vi har jobbet med program for NRK, TV2, TVNorge og både private og offentlige oppdragsgivere.

I 2014 ble vi med Rune Sørli til Torås kystfort på Tjøme og ble tent på idéen om å dokumentere dette fortet, men etter hvert vokste prosjektet til å omfatte kystbefestningene rundt hele vår lange kyst.

Vi fant navnet «Festung Norwegen» som var den tyske betegnelsen, men vi ble snart klar over at vi ikke kunne begrense oss til de tyskbygde fortene. Derfor ble det Kystartilleriets historie. Fra etableringen i 1897 og fram til nedleggelse i 2007. Dessuten tok vi litt med bevaring og fredning.

Det er utrolig mange anlegg langs vår lange kyst og vi har prøvd å vise de viktigste, men det har resultert i at det har blitt 10 program med en spilletid på over 12 timer.

Det har ikke vært lett å finansiere prosjektet så dette har tatt lang tid. Vi har måttet gjøre opptak i ledige perioder og det har blitt mange lange turen i kombinasjon med sommerferiene. 

Men nå er hele serien ferdig i norsk versjon. Arbeidet med å oversette til engelsk foregår ennå og blir forhåpentlig ferdig i løpet av året.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å være blant de første som blir varslet om nye utgivelser og publikasjoner. Vi gir også våre medlemmer spesielle tilbud det kan være svært lønnsomt å benytte seg av.